ره آوردی نو در تولید قطعات صنعتی

انواع لوله ساخت رولیک

انواع لوله ساخت رولیک

 

آشنایی با لوله های صنعتی :

لوله‌های صنعتی لوله‌هایی هستند که بسته به نوع صنایع جهت انتقال انواع گازها، مایعات و جامدات مورد استفاده قرار می‌گیرند و جنسی از فلز یا پلاستیکی دارند که این لوله‌ها با توجه به ضخامت، جنس ، نوع اتصالات و کاربردشان انواع متفاوتی دارند. در حالت کلی این لوله‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند که در ادامه به معرفی انواع جنس‌های لوله می‌پردازیم.

انواع لوله های صنعتی بر اساس جنس :

  • لوله‌های فلزی با پایه غیر آهنی
  • لوله های فلزی با پایه آهنی
  • لوله های پلاستیکی

لوله های فلزی بر پایه غیر آهنی :

لوله‌های صنعتی با پایه غیر آهنی انواعی از لوله و اتصالات هستند که در تولید آن‌ها از موادی غیر از آهن استفاده شده‌است. تنوع بالا، انعطاف‌پذیری مطلوب، قیمت مناسب، تعمیر آسان، رسانایی بالا، وزن سبک، نداشتن خاصیت آهنربایی از جمله خصوصیات بارز این نوع از لوله‌ها هستند. از این نوع لوله‌ها بیشتر در صنایع هوایی، صنایع الکترونیک و برق،  تولید لوازم منزل و آشپزخانه، پوشش فلزات، مبدل‌های حرارتی و … استفاده می‌شود. لوله‌های فلزی بر پایه  غیرآهنی شامل انواع زیر هستند:

لوله مسی :

لوله مسی جزو پرطرفدارترین انواع لوله و اتصالات است که یا کاملا از مس تهیه می‌شود و یا از مس بعنوان روکش برای لوله استفاده می‌کنند. مقاومت بالای لوله‌های مسی در برابر پوسیدگی، زنگ‌زدگی، چکش‌خواری، رسانای جریان برق بودن و حرارت از مزایای مهم این نوع لوله‌ها محسوب می‌شود. لوله‌های مسی بر حسب نرم یا سخت بودن به انواع شاخه‌ای، کلافی، کویلی، مویی، تی.پی.سی، کارولیت و… تقسیم می‌شوند.

 

 

 

لوله روی :

این فلز از کاربردی‌ترین فلزات در صنایع است که مقاومت بالایی در برابر زنگ‌زدگی دارد و معمولا به‌ عنوان پوشش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

لوله برنز :

با ترکیب مس و قلع فلز برنز به دست می‌آید که از جمله مزایای مهم این آلیاژ مقاومت بسیار بالای آن در برابر حرارت ، مقاومت به خوردگی ، ضریب اصطکاک پایین و.... می باشد . از این لوله در صنعت به عنوان فنر، پیچ و مهره و موقعیتهای مختلفی که خواص مقاومت در برابر خستگی، پوشش دهی و خوردگی شیمیایی اهمیت زیادی دارد (مانند پروانه کشتی در محیط دریایی) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

 

 

 

لوله قلع :

قلع نیز یکی دیگر از فلزاتی است که در صنایع تولید لوله و اتصالات از آن استفاده می‌شود این فلز در برابر پوسیدگی مقاومت بالایی دارد و بسیار انعطاف‌پذیر و نرم است. این عنصر به همراه آلیاژ های تولید شده از آن با هدف پوشش فلزات خاصی مانند روی، سرب و فولاد به کار برده می شود که این عمل را اندود کردن نامیده اند.

 

 

لوله سرب :

سرب یک فلز سنگین با تراکم زیادی از مواد که نرم و چکش‌خوار است و در دمای پایین ذوب می‌شود. این فلز و آلیاژهای آن در طیف گسترده‌ای‌ از محصولات از جمله رنگ، سرامیک، لوله‌ها و مصالح لوله‌کشی، سیم‌لحیم، بنزین، باطری، مهمات ، لوازم آرایشی و .... کاربرد دارد . امروزه استفاده از این فلز در بسیاری از موارد جایگزین و منع شده است زیرا سرب برای سلامتی افراد، به‌ویژه کودکان مضر می باشد .

 

 

لوله برنج :

برنج از آن دسته فلزاتی است که در صنعت کاربرد زیادی دارد و از خاصیت هایی همچون رسانایی بالا ، چکش خواری مطلوب ، مقاومت در برابر خوردگی و ....  برخوردار می باشد. از این فلز می توان در به کارگیری تولید قطعات خودرو ، انواع ترمز هوا ، شیرهای سوخت فلزات ، اتصالات قطعات یخچال و .... اشاره کرد .

 

 

لوله نیکل :

از ترکیب سولفید آهن و سیلیکات منیزیم می‌توان به این فلز کارآمد دست یافت. رسانایی جریان الکتریسیته، مقاومت حرارتی بالا، مقاومت در برابر خوردگی و قابلیت چکش خواری ، برخی از  مزایای این آلیاژ است. از جمله کاربردهای این فلز می توان به صنایع تولید استیل ، صنایع تولید باطری ، ضرب سکه ، محصولات ریخته گری و ورق سازی و ... اشاره کرد .

 

 

لوله طلا و نقره :

این دو نوع فلز نیز در صنعت تولید لوله و اتصالات کاربردهایی دارند. فلز طلا، چکش‌خوار و انعطاف پذیر است . از این فلز برای ضرب سکه و سیستمهای پولی استاندارد در بیشتر کشورها ، تولید  زیور آلات ، صنایع دندانسازی و آبکاری فلزات ، به عنوان پوشش برای ماهواره ها و بازتابنده خوب اشعه مادون قرمز استفاده می شود .  فلز نقره در برابر خوردگی و اکسیداسیون (نه به اندازه طلا!) مقاوم است و از طرفی به دلیل خاصیت ضد میکروبی و غیر سمی بودن در داروسازی و پزشکی به عنوان بهترین رسانای گرما و الکتریسیته شناخته می شود و کاربرد دارد.

 

 

لوله‌های صنعتی با پایه آهنی :

این نوع لوله‌ها که پایه اساسی مواد آن‌ها از نوع آهن است به موارد زیر تقسیم می‌شوند.

لوله‌های فولادی آلیاژی : از این نوع لوله‌ها در سیستم‌های لوله‌کشی سیال با دمای بالا استفاده می‌کنند.

 

 

 

لوله‌های فولادی زنگ نزن : این لوله‌ها از مقاومت بالا در برابر دما و فشار برخوردارند و در دو نوع درزدار و بدون درز تولید می‌شوند. از دیگر ویژگی‌های این نوع لوله‌ها می‌توان به انعطاف‌پذیری بالای آن‌ها نیز اشاره کرد.

 

 

لوله‌های کربن استیل : طیف وسیعی از لوله‌های تولیدی از نوع لوله‌های کربن استیل هستند که از فولاد کربنی و به روش‌های لوله مانیسمان و لوله درزدار ساخته می‌شوند. این نوع از لوله‌ها دوام و ایمنی بالایی دارند به طوری که می‌توان از آن‌ها در شرایط محیطی سخت نیز استفاده کرد. لوله‌های کربن استیل دارای انواعی چون لوله گالوانیزه سرد و گرم، لوله مانیسمان و لوله اسپیرال و … هستند.

 

 

لوله‌های چدنی :  این لوله‌ها در صنعت به خصوص در شبکه‌های آب، گاز و پساب کاربرد بسیار دارد. قیمت مناسب، دوام بالا، فرسودگی کمتر، تنوع در اتصالات از جمله مزایای این لوله‌ها هستند.

 

 

لوله استیل : این نوع لوله‌ها مقاومت بالایی در برابر خوردگی و عوامل محیطی دارند. در این لوله ها به جز آهن  و کربن از کروم نیز استفاده می‌شود. لوله استیل در دو نوع درزدار و نرده تولید می‌گردد.

لوله‌های صنعتی پلاستیکی

این لوله‌ها در قیاس با لوله‌هایی بر پایه فلزات مزایای زیادی دارند به طور مثال مقاومت در برابر خوردگی، وزن کم، رسوب کم در سطوح داخلی، حمل و نقل راحت تر، نصب آسان، تنوع بیشتر تنها بخشی از مزایای استفاده از این نوع لوله‌ها در صنایع مرتبط است.  لوله‌های پلاستیکی بر اساس عملکردشان در برابر حرارت به دو دسته کلی ترموپلاستیک‌ها و ترموست‌ها تقسیم می‌شوند. ترموپلاستیک‌ها در درجه حرارت معمولی محیط جامد هستند و با افزایش درجه حرارت نرم و شکل‏ پذیر می‏شوند. پلی ‏پروپیلن ، پی.وی.سی، پلی اتیلن از جمله این لوله‌ها هستند. لوله‌های ترموست نیز به آن دسته از لوله‌هایی گفته می‌شود که نسبتا ترد هستند و یکبار بیشتر نمی‌توان آن‌ها را شکل داد.

 

 

 

بهترین جنس لوله صنعتی

با توجه به انواع بسیار متفاوت لوله‌ها بر اساس جنس و کارکردشان بهتر است با توجه به نیاز و نوع کار لوله مناسب را انتخاب کنید. معیار برای انتخاب بهترین جنس لوله صنعتی شامل مواردی هم‌چون استحکام در برابر فشارهای وارد، مقاومت و عدم تغییر شکل در برابر گرما و سرما، عدم پوسیدگی و فرسودگی در گذر زمان، مواد اولیه با کیفیت است به طور مثال بهترین لوله برای سیالات شیمیایی و اسیدی،  فاضلاب و کارهای ساختمانی لوله‌های پلیمری و پلی‌اتیلن هستند که با توجه به اسیدیته و فرمول شیمیایی سیال موردنظر می‌تواند انتخاب مناسبی برای این دسته از کارها و صنایع باشد.

لوله های مورد استفاده جهت ساخت انواع رولیک

لوله ST_37   درز مخفی :  ورق st37 یک ورق فولادی کم کربن و جزو خانواده ورق ‌های سیاه است که مطابق با استاندارد DIN 17100  طراحی و تولید می ‌شود. این نوع ورق در مقایسه با دیگر ورق ‌های فولادی و برخورداری از استحکام و خواص سایشی مناسب، در بین مهندسان و طراحان محبوبیت خاصی دارد و یکی از پر کاربردترین ورق‌ های فولادی به شمار می ‌رود.